Byrunden er ØPs eldste spalte. Helt siden Eva Aaserud skrev sin første «Byrunde på morrakvisten» i 1961 har spalten vært å finne i papiravisa. Nå kan du selv være med på å bidra i Byrunden på nett.

Nye bilder

Larviksfilmen "Byen vor"

I fjor greide jeg å spore opp larviksfilmen “Byen vor” fra 1921. En nitratkopi finnes på Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Jeg satte meg i forbindelse med Larvik Museum og har hatt kontakt med Ane Ringheim Eriksen. Hun ga meg den gledesstrålende nyheten at museet har fått tak i filmen og at den kommer til å bli vist på museet i den nye utstillingen som åpner 22. mai.

Larviksfilmen "Byen vor"

I fjor greide jeg å spore opp larviksfilmen “Byen vor” fra 1921. En nitratkopi finnes på Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Jeg satte meg i forbindelse med Larvik Museum og har hatt kontakt med Ane Ringheim Eriksen. Hun ga meg den gledesstrålende nyheten at museet har fått tak i filmen og at den kommer til å bli vist på museet i den nye utstillingen som åpner 22. mai.

Funnet....

Hei,

Det er sikkert noen som leter febrilsk etter husnøklene sine et sted.

øredobbe i gull mistet

Savner veldig en ørering i gull som trolig er mistet i skogveien, nansetgata, evt også ved kysthospitalet..litt usikker. Dypt savnet om noen har funnet eller finner! Ta kontakt!

"Byen vor"

Til byjubileet i 1921 produserte Kommunenes filmcentral larviksfilmen “Byen vor”. Den er 14 minutter lang. Innhold:

Panorering over Larvik. Hotel “Krypind”. Fra Mesterfjellet. Pan. over byen og havna. Ekst. gamle bymiljøer og byggverk. Renhold av gatene i byen, med bøtte og kost. Ekst. byens torg med to politimenn i bildet; begge med knottelue.

Larvik i verden

Roar Lindgren fra Nanset har fortalt meg at Larvik Court er navnet på ei gate i Knoxville, Tennessee i USA og en gatestump i Skinningrove, Storbritania. Jeg undret på om disse gatene var oppkalt etter Larvik. Den britiske gatestumpen er trolig det, og dette er historien: En mur mot sjøen ble revet og store mengder stein ble brakt over på lektere fra Larvik i Norge for å erstatte den og styrke den lille havnens forsvar.
.

FØLG MED I BYBLOGGEN

Gå inn på BYBLOGGEN og si din mening og kom med tips HER.

Byrunden fredag 1. november 2013

En dame har registrert at Byrunden tidligere har advart mot useriøse aktører som ringer til eldre mennesker og tilbyr PC-tjenester. Hun mener imidlertid det er en annen gruppe telefonselgere det bør advares like sterkt mot: – Det er de mange som ringer rundt til eldre damer for å få støtte til ideelle organisasjoner.
Les mer…

Byrunden torsdag 31. oktober 2013

Vi har hatt en fantastisk høst så langt, med mye godvær og behagelige temperaturer. I skrivende stund skinner sola fra praktisk talt skyfri himmel utenfor vårt kontorvindu. Men vi går vel uvegerlig kaldere og mørkere tider i møte.
Les mer…

Byrunden tirsdag 29. oktober 2013

Vi tar gjerne imot rettelser i Byrunden, særlig fra lokalkjente folk og denne kommer fra Ingebjørg O. R. Eftedal fra Nordre Odberg. Hun skriver:

Les mer…

Byrunden fredag 25. oktober 2013

Høsten er turtid, selv om været enkelte ganger kan være temmelig ufyselig. Imidlertid gjelder det bare å kle seg riktig.

Les mer…

Byrunden tirsdag 22. oktober 2013

Halloween er ikke av de fenomenene vi har størst sympati for, snarere tvert imot.

Les mer…

Byrunden onsdag 16. oktober 2013

Vi starter dagens byrunde med to etterlysninger. Den første dreier seg om et ektepar som kjøpte en sølvlysestake på den store antikk- og samlermessen i Stavernshallen i helgen, men det var ikke dét de fikk med seg hjem.

Les mer…

Byrunden tirsdag 15. oktober 2013

I lørdagens quiz her i ØP stilte vi spørsmålet om hva hunndyret av elg kalles og i svaret fant vi det for godt å svare at det er kolle eller kvige.

Les mer…

Byrunden torsdag 10. oktober 2013

Dagens byrunde startes med en henvendelse vi har fått fra Kåre Eriksen. Han vil gjerne at vi skriver litt om hjelpemiddelmessen som finner sted i Sliperiet på Sanden i dag, og det gjør vi gjerne.

Les mer…

Byrunden onsdag 9. oktober 2013

I gårsdagens byrunde kom vi med mye ros til Larvik bibliotek og den serviceinnstilte betjeningen der. Den var absolutt vel fortjent.

Les mer…

Byrunden tirsdag 8. oktober 2013

Vi starter dagens byrunde med en henvendelse vi har fått fra Erling Pedersen. Den tar vi gjerne med:

Les mer…

Byrunden mandag 7. oktober 2013

I anledning av at Erna Solberg ganske snart skal presentere sin regjering har det vært mer enn antydet at Frps Anders Anundsen fra Stavern ligger godt an til å bli Norges nye justisminister.

Les mer…

Byrunden onsdag 2. oktober 2013

I går morges, 1. oktober, klokken 08.00 gikk de første hummerteinene i sjøen i et ganske ideelt vær til oktober å være.

Les mer…

Byrunden tirsdag 24. september 2013

Vi starter dagens byrunde med en liten rettelse, selv om det gjør litt vondt.

Les mer…

Ord og uttrykk

Jeg ser i ØP for i dag at det ikke ble noen cupbombe for Fram-damene fordi “kruttet var litt for tørt”. Tørt krutt skulle vel gi en vellykket bombe. Trolig har damenes krutt vært noe fuktig.

Byrunden fredag 20. september 2013

For noen dager siden skrev vi om nyper i Byrunden og spørsmålet var hvordan vi best mulig kan bruke denne fantastiske kilden til c-vitaminer.

Les mer…

Byrunden torssdag 19. september 2013

Byrunden mottar henvendelser om mange saker som opptar folk – både små og store. En slik ventil er viktig og det hender faktisk at ting blir ordnet opp i etter at vi har skrevet om dem her i denne lille spalten.

Les mer…

Byrunden

Følges av 86 medlemmer.

Velkommen «Byrunden» på nett
I denne sonen legges «Byrunden» fra Østlands-Postens papirutgave. Du er velkommen til å kommentere det som legges ut, og du kan også gjerne komme med forslag til innhold i spalten framover. Det som blir lagt inn her, vil altså kunne bli lag ut i ØPs papirutgave, eller på ØPs nettavis www.op.no. Mer om sonen

Origo Byrunden er en sone på Origo. Les mer
Annonse